Cases

SLTN is de vertrouwde partner van organisaties in verschillende sectoren. Benieuwd hoe wij hen helpen de uitdagingen van hun branche aan te pakken met een oplossing op maat? Lees onze klantcases.

SLTN biedt infrastructuur voor Nijmeegse Reasult

‘Real Estate in Control’, dat is het motto van Reasult. Het Nijmeegse Reasult is marktleider in software die de financiële performance van vastgoedorganisaties optimaliseert. De software wordt gebruikt door meer dan 1.500 gebruikers bij woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars, taxateurs en vastgoedbeleggers.

De Reasult Suite omvat oplossingen voor vastgoedontwikkeling, asset-, portefeuille- en taxatiemanagement en financiële planning. Reasult is onderdeel van de Planon Groep, Planon is een internationale softwareleverancier voor het integraal stroomlijnen van alle bedrijfsprocessen rondom gebouw, mens en werkplek. Reasult werkt samen met partners als Dell, VMware, Microsoft, Veeam en SLTN, zodat ze kunnen beschikken over een snel en betrouwbaar platform met een zeer hoge beschikbaarheid, goede performance en een veilige en betrouwbare back-up.

Al 22 jaar in control

Klaas Bosma is General Manager bij Reasult: “Reasult is een softwareleverancier voor commercieel en residentieel vastgoed. We zijn gestart in vastgoedontwikkeling. We hebben software ontwikkeld die klanten helpt om inzicht te geven in de financiën van hun projectontwikkeling. We hebben dit later uitgebreid naar andere domeinen, zoals bijvoorbeeld assetmanagement en het waarderen van vastgoed.”

Momenteel werken er 65 medewerkers bij Reasult en wordt de software gebruikt door ongeveer 100 klanten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en België. “We zijn succesvol in continentaal Europa”, vervolgt Klaas Bosma, “maar het is onze ambitie om ook Europa als geheel te bedienen met onze softwareoplossingen.”

Reasult kwam bij SLTN terecht vanwege vragen die zij van klanten kregen. Klaas Bosma: “We leveren al 22 jaar software en kregen steeds vaker de vraag om naast software ook de infrastructuur te regelen. We hebben hiervoor meerdere partijen vergeleken. Niet alleen qua kosten, maar vooral ook op het gebied van het meedenken met onze oplossingen. We stelden deze partijen de vraag ‘Hoe kun je ons helpen, zodat wij er beter opstaan bij onze klanten?’ SLTN stak daar met kop en schouders bovenuit. Ze hebben niet alleen met ons meegedacht hoe we het goed neer kunnen zetten, maar vooral ook op wat voor aspecten we onszelf nog konden verbeteren.”

Beveiliging op hoog niveau

“We vinden het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de beveiliging van het hele platform op een erg hoog niveau staat. Onze klanten hebben in onze software veel vertrouwelijke gegevens staan. Niet alleen persoonsgegevens, maar ook gegevens over het bezit en de projecten die ze ontwikkelen. Het is voor onze klanten dus belangrijk dat de data veilig is. Daarin zien we dat de lat steeds hoger gelegd wordt. Ook externe toezichthouders leggen de lat steeds hoger, zodat wij moeten aantonen dat onze omgeving waterdicht is en veilig is voor onze klanten.”

“De infrastructuur die SLTN bedacht heeft en uiteindelijk ook heeft neergezet, bestaat uit een aantal onderdelen. Een belangrijk onderdeel voor ons is de portal, waar alle klanten binnenkomen. Dat nemen we af via Workspace 365, een portal die ons heel veel extra functionaliteiten biedt. Als je die portal voorbij bent, en dus je bent geautoriseerd, kom je in onze omgeving. Wij hebben voor de huidige softwareoplossingen gebruikgemaakt van de private cloud. Dat staat in het datacenter van Dataplace en die wordt volledig beveiligd. Hier zit uiteraard een firewall omheen en daar zit de security check van Veeam op. Met Veeam zijn wij in staat om continu te monitoren hoe we presteren, maar we zijn ook in staat om proactief te reageren als dat gevraagd wordt.”

Sparren met experts

“Wat ik vooral enorm gewaardeerd heb in het begintraject”, sluit Klaas Bosma af, “is het sparren met de experts van SLTN. Ze hebben zich echt verdiept in wat onze klanten nodig hebben, hoe ze onze software gebruiken en hoe onze software zelf in elkaar zit. Op basis van die analyse zijn ze met het voorstel gekomen wat nu bij onze klanten draait. Dat was een hele leuke mix van kennis, kunde, expertise, meedenken en dat is uiteindelijk tot een heel mooi resultaat gekomen.”