MVO beleid

MVO is een andere manier van zaken doen. Geen belemmering.

Sinds het ontstaan van SLTN zijn we ons bewust van de behoefte aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De laatste twee jaar zijn we flink op weg om onze verantwoordelijkheid te nemen.

SLTN onderscheidt een aantal kerngebieden:

  • Work for vulnerable groups (social return)
  • Employability Human Development
  • Circular Economy
  • Energy efficiency and renewable energy
  • Sustainable procurement
  • Data protection

Als deel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen, focussen we op de drie P’s: People, Planet en Profit.

Visual that represents people

People

SLTN is sinds 2008 een erkend leerbedrijf en leidt jaarlijks 8 tot 10 stagiaires op voor een toekomst in de ICT. Een aantal blijven bij SLTN werken maar velen van hen stromen door naar andere bedrijven of vervolgen hun opleiding. Op korte termijn start SLTN met een academy die als doel heeft kandidaten te selecteren en hen vervolgens opleidingen aan te bieden die hen verder helpen in het arbeidsproces.

SLTN geeft zo veel mogelijk kansen aan mensen uit met een arbeidsachterstand of een fysieke beperking. Het gebouw van SLTN werd toegankelijk gemaakt voor deze groep medewerkers. SLTN probeert hen altijd werkzaamheden te laten uitvoeren binnen hun vaardigheden.

In het arbeidsbeleid van SLTN staat dat medewerkers een ruime set aanvullende arbeidsvoorwaarden aangeboden krijgen. Dankzij een beperkte managementlaag kunnen medewerkers in alle vrijheid bouwen aan hun toekomst. Ze rekenen op extra ondersteuning als ze vrijwilligerswerk doen, sportactiviteiten verrichten of andere werkzaamheden uitvoeren met een maatschappelijk belang. Het SLTN-gebouw in Hilversum beschikt over een eigen fitnessruimte waarvan alle medewerkers gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn er faciliteiten om bijvoorbeeld computerspellen of tafelvoetbal te spelen, te darten en te biljarten.

SLTN doet graag iets terug voor de maatschappij. Social return wordt daarom in toenemende mate een onderdeel van ons DNA. SLTN heeft enige jaren stichting Hulphond en de Bobbie en Robine stichting gesteund en doneert momenteel middelen en financiële giften aan stichting Paard zoekt Baas. SLTN is hoofdsponsor van Indoor Friesland en doneert jaarlijks 250 toegangsbewijzen voor minderbedeelden. Er worden regelmatig speciale acties opgezet om geld en donateurs voor diverse goede doelen te werven.
SLTN detacheert ook specialisten naar haar afnemers. Om te verzekeren dat dit op een eerlijke manier en met een gepaste beloning gebeurt, beschikt SLTN over het NEN 4400-certificaat.

Alle professionals van SLTN zijn gevestigd in Nederland. SLTN maakt geen gebruik van offshoring of nearshoring en ook de 24/7-helpdesk is in het pand in Hilversum gevestigd. Hiermee draagt SLTN haar steentje bij aan de werkgelegenheid in Nederland.

Visual that represents life

Planet

SLTN erkent haar verantwoordelijkheid voor het gebruik van minerale grondstoffen en de impact van haar CO₂-uitstoot op het milieu. Er wordt jaarlijks een verbruiksrapport opgesteld dat wordt gedeeld met de medewerkers. SLTN onderscheidt twee focuspunten voor verminderd verbruik: elektriciteit en mobiliteit.

Het pand in Hilversum is volledig los van gas en heeft het energielabel A. Het gebouw is voorzien van een warmtepompinstallatie en een klimaatbeheersingssysteem. Het verbruik van elektriciteit is in beperkte mate toegenomen door de uitbreiding van het aantal FTE, maar ook door de elektrificering van het bedrijfswagenpark. Inmiddels heeft SLTN drie laadpalen met twee aansluitingen. De elektrische wagen wint enorm in populariteit, dus worden deze laadpalen veel vaker gebruikt dan een half jaar geleden. Door leaseauto’s met een verbrandingsmotor te vervangen door wagens die 100% elektrisch aangedreven zijn, zal er een positieve verschuiving ontstaan op de uitstoot van SLTN.

In 2018 begon SLTN met het vervangen van alle reguliere TL-verlichting door energiezuinige LED-alternatieven. Er werd eerst een test uitgevoerd door een proefopstelling te maken in één ruimte en daaruit de beste opties te kiezen op het gebied van licht, uitstraling en energieverbruik.

SLTN meet sinds 2019 haar hoeveelheid gescheiden afval. In overleg met de afvalverwerker werd er nagedacht over manieren om dat afval te reduceren. SLTN heeft in haar pand in Hilversum diverse bakken geplaatst waar medewerkers plastic, glas, papier, lampen en toners verzamelen. Het overige afval wordt in een pers tot een zo klein mogelijk pakket gemaakt dat eenvoudiger kan worden verwerkt. Afval dat wordt aangeleverd in het pand in Almere wordt door de afvalverwerker gescheiden na ophaling. Hier maakt SLTN wel een onderscheid tussen restafval en papier/karton. Bestaande verpakkingsmiddelen zoals pallets, dozen en opvulmateriaal worden zoveel mogelijk hergebruikt. Vanaf 2019 verzoekt SLTN haar leveranciers geen gebruik te maken van piepschuim als bescherming, maar wel van een soort kartonnen eierdoos die veel minder schadelijk is voor het milieu.

SLTN simuleert regelmatig milieu-incidenten om medewerkers voor te bereiden. Het grootste risico is lekkage van voertuigen die in de parkeergarage onder het pand worden geparkeerd. Inmiddels is een dergelijke nabootsing met succes uitgevoerd. SLTN heeft ook in dit kader besloten de twee extra laadpalen buiten het pand te plaatsen gezien de mogelijke gevolgen van kortsluiting in accu’s van elektrische auto’s.

Medewerkers van SLTN worden op regelmatige basis ingezet bij de klant. Om het aantal fysieke verplaatsingen te verminderen krijgen medewerkers de mogelijkheid om op afstand te werken. Daarnaast adviseert SLTN bij de keuze uit haar omvangrijke mobiliteitsplan zoveel mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of elektrische fiets en dagen we onze leasemaatschappijen uit om ook met energiereducerende oplossingen te komen, zoals delen van de beschikbare middelen of gecombineerde vervoersmiddelen. SLTN houdt deze ontwikkelingen goed in de gaten.

Visual that represents profit

Profit

SLTN sloot in 2019 een overeenkomst met Solid Circle voor het gecertificeerd afvoeren van elektronisch afval. Solid Circle is volledig Weeelabex-gecertificeerd. Op deze manier draagt SLTN bij aan het verantwoord afvoeren en recyclen van overbodige elektrische apparatuur. Tevens adviseert SLTN haar klanten om hetzelfde te doen en om zoveel mogelijk gebruik te maken van een datacenter. Hierdoor bespaart de klant energie, worden veel werkzaamheden uit handen genomen zoals monitoren van de computerapparatuur en managen van storingen maar ook het beveiligen ervan. De faciliteiten in een datacenter liggen vaak op een hoger niveau, waarmee de apparatuur beter tegen oneigenlijk gebruik is beschermd.

SLTN wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de keten vanaf het winnen van grondstoffen tot aan de productie van de goederen inclusief de verzending. SLTN steunt initiatieven op dit gebied als Electronics Watch en EcoVadis. Onlangs nam SLTN deel aan een zogenaamde “domino letter” uitgegeven door een universitair ziekenhuis samen met Electronics Watch. Met deze letter probeert men de totale keten te achterhalen. Het betreft hier de serverproducten van HPE en Dell. Op dit moment is dit onderzoek nog in volle gang.

Samen met SLTN uw uitdagingen aanpakken?

Of u nu op zoek bent naar krachtigere databeveiliging, een stabiel netwerk, betrouwbare telecommunicatie… Bij SLTN vindt u de oplossing die u zoekt. Neem contact op met onze experts om de ideale IT-omgeving te ontwerpen voor uw organisatie.