Cases

SLTN is de vertrouwde partner van organisaties in verschillende sectoren. Benieuwd hoe wij hen helpen de uitdagingen van hun branche aan te pakken met een oplossing op maat? Lees onze klantcases.

Innovam vertrouwt op Guardian360 voor IT-bescherming

Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche. De organisatie gelooft in een resultaatgerichte ontwikkeling van mensen en voor verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Samenwerking is sowieso een kernwaarde die belangrijk is voor Innovam. Sinds 2008 werkt Innovam samen met SLTN als het gaat om infrastructuur, werkplekken en beveiliging. Het bedrijf uit Nieuwegein besloot dit jaar om het beveiligingsportfolio uit te breiden met Guardian360.
Maarten van den Berg is Projectleider ICT bij Innovam. Hij is verantwoordelijk voor alle ICT-technische werkzaamheden, zoals de kantoorwerkplekken en de cursusomgeving, maar ook de cybersecurity portfolio. “Ik ben ongeveer 20 jaar werkzaam voor Innovam, de opleider voor de mobiliteitsbranche. Wij verzorgen opleidingen, consultancy en HR-faciliteiten voor de branche. We zijn het meest bekend om onze technische opleidingen, zoals 1e en 2e monteur, maar misschien nog wel bekender zijn de APK-keurmeester examens. Onze IT-afdeling is binnen Innovam een spin in het web. We verzorgen de technische kant van de examens en trainingen als het gaat om IT-voorzieningen, zoals de netwerken en de beveiliging daarvan.”

ICT als spin in het web

ICT zorgt bij veel organisaties dat medewerkers beter kunnen samenwerken, ongeacht de locatie of het apparaat waarop gewerkt wordt. Binnen Innovam wordt ICT echt gezien als de spin in het web. Maarten van den Berg: “Met ICT verbinden we al onze primaire processen aan elkaar, dus de verschillende silo’s waarbinnen getraind en geëxamineerd wordt. Ook de operationele processen verbinden we op deze manier. Die spin in het web-functie, daar is het beveiligen van de data – zowel bedrijfsdata als data van de medewerkers, cursisten en examenkandidaten – cruciaal. De laatste paar jaar zien we een enorme vlucht in het belang van die beveiliging en dat maakt ook dat de ICT-afdeling zich daar steeds meer in moet verdiepen en uitbreiden in zowel capaciteit als kennis. Ook qua tools moet je uitbreiden en daarover zijn we in gesprek gegaan met SLTN.”

Beveiligingsportfolio uitgebreid met Guardian360

Innovam kwam bij SLTN met een duidelijke vraag: meer inzicht en een duidelijk overzicht van alle ICT-assets en de daarbij behorende kwetsbaarheden. Maarten: “Eerdere tools die we daarvoor gebruikten deden hier steeds een deel van en we zagen dat dit onvoldoende was om met de tegenwoordige standaarden verder te kunnen. En dus zijn we op zoek gegaan naar andere tools. Samen met SLTN zijn we tot de conclusie gekomen dat ons beveiligingsportfolio goed uitgebreid zou kunnen worden met Guardian360.”

Guardian360 geeft inzicht

Guardian360 is een tool die continu het bedrijfsnet scant en hier live rapportage van geeft. Alle onderdelen van het netwerk worden dag en nacht in de gaten gehouden. Omdat kwetsbaarheden dagelijks veranderen, biedt het Guardian360-platform een snelle detectie. Bij eventuele beveiligingsincidenten grijpt een team van specialisten direct in. Zo hoef je als bedrijf geen specialistische cybersecuritykennis in huis te hebben en kun je toch vertrouwen op specialistische kennis van beveiliging.

Samenwerking op basis van vertrouwen

Omdat SLTN en Innovam al jaren samenwerken, weten we precies wat er qua ICT speelt bij Innovam. Maarten: De samenwerking die we hebben met SLTN is echt een partnership die bestaat uit vakinhoudelijke kennis aan de ene kant en kennis van zowel de grootte van Innovam als de taken van onze ICT-afdeling aan de andere kant. Daarnaast heeft SLTN ook een groot scala aan klanten die qua grootte gelijk zijn aan Innovam, waardoor ze goed weten wat bij andere klanten goed werkt en ook voor Innovam zou kunnen werken. We zijn met twee tools de diepte in gegaan, zodat we heel goed de verschillen konden evalueren en dat zou ik andere organisaties ook aanraden. Ga goed kijken in de markt en laat je goed informeren over de verschillende tools, want er is heel veel te krijgen. Een gedegen onderzoek en advies is daarin cruciaal. SLTN heeft ons dit geboden.”

Goede beveiliging begint bij kennis

Naast de juiste tools is kennis van cybersecurity heel belangrijk. De medewerkers van Innovam zijn onderdeel van een traject om het beveiligingsbewustzijn te verhogen. Medewerkers worden niet alleen gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid, maar ze krijgen ook informatie over de stappen die de ICT-afdeling neemt om hen en de organisatie te beschermen. Guardian360 helpt Innovam daarbij door inzicht te geven in kwetsbaarheden, zoals bijvoorbeeld wanneer medewerkers zwakke wachtwoorden gebruiken.

Versoepeling van processen

Guardian360 heeft Innovam niet alleen een totaaloverzicht gegeven van alle ICT-assets, maar ook verschillende processen vereenvoudigd. Maarten: Dit is op een manier gedaan die voor ons duurzaam genoeg is, zodat we dit tot in lengte van jaren kunnen blijven toepassen. De manier waarop de tool wordt ingezet is één van de pijlers waarop we ons riskmanagement baseren. Het is echt het fundament van het riskmanagement, als het om ICT gaat. Alhoewel Innovam zelf niet ISO27001-gecertificeerd is, krijgen we wel zeer geregeld audits in allerlei onderdelen van ISO27001. Door de mogelijkheden die Guardian360 ons biedt is dit proces een stuk vereenvoudigd en veel doelmatiger.”
Innovam is zeer tevreden over de inzet van Guardian360 en ze kunnen erop vertrouwen dat deze oplossing komende jaren met Innovam mee zal groeien. En dat geeft een heel gerust gevoel.

Over Innovam

Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche. De organisatie helpt vakmensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Daarvoor geven ze trainingen en advies. De trainingen zijn er voor de hele branche: van personenauto-, bedrijfsauto-, fiets-, gemotoriseerde tweewieler- en schadeherstelbedrijven, voor tankstations en autowas, autoverhuur en caravan-, camper en aanhangwagenbedrijven. Innovam traint voor importeurs en fabrikanten, voor ketens en formules, en voor alle medewerkers die zich willen ontwikkelen. Op het gebied van apk, BBL-begeleiding, e-voertuigen en alle technische onderwerpen of voor persoonlijke ontwikkeling.