Cases

SLTN is de vertrouwde partner van organisaties in verschillende sectoren. Benieuwd hoe wij hen helpen de uitdagingen van hun branche aan te pakken met een oplossing op maat? Lees onze klantcases.

VeldhovenGroup onderneemt flexibel dankzij infrastructuur in de cloud

VeldhovenGroup, bekend van damesmodemerk Sandwich, had zoals veel organisaties te maken met een complexe on premise infrastructuur die organisch was gegroeid, onder meer door acquisities. Dankzij het naar de cloud brengen van deze infrastructuur, in samenwerking met SLTN Inter Access, opereert Veldhoven Beheer efficiënter, en kan het flexibeler omgaan met bijvoorbeeld het volledig verkopen van merken.
Picture of a building

VeldhovenGroup verkoopt wereldwijd damesmode, met de focus op Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada. Dat gebeurt op basis van een omnichannel-strategie, die zowel gericht is op B2C als B2B-verkoop. Het merk Sandwich worden onder meer verkocht via eigen winkels, franchisenemers, shop- in-shop concepten, multibrand retailers en online. De merken zijn gericht op dames in de leeftijd 40+ die draagbare en toch stijlvolle vrijetijdskleding willen dragen.

De ICT die deze strategie ondersteunt is volop in beweging. Met name de omnichannel-benadering vraagt veel van de ICT. “Ideaal bijvoorbeeld is een koppeling van webshop en fysieke winkel, waarin klanten die eerder online zijn geweest herkend en op maat geholpen worden.”, zegt Cees van der Ven, Supervisor ICT bij Veldhoven Beheer. “We hebben al diverse migraties doorgemaakt, en nog steeds is de ICT volop in beweging in deze concurrerende markt.”

Legacy en cloud

Hij wil ICT nadrukkelijk inzetten om de concurrentie voor te blijven. “De businessapplicaties moeten in staat zijn de markt van morgen te ondersteunen. We moeten daarbij voorbereid zijn op het invoeren van dingen waarvan we nu nog niet eens weten of het nodig is. De markt verandert razendsnel, flexibiliteit is erg belangrijk. En daarbij loop je tegen problemen aan als je te maken hebt met legacysystemen.”

VeldhovenGroup heeft daarom besloten gebruik te gaan maken van cloud, op basis van Microsoft Azure. Daarbij heeft het modebedrijf een beroep gedaan op de expertise van SLTN Inter Access. “We werkten al langer samen met SLTN Inter Access, nog uit de tijd dat we daar alleen hardware kochten. Zij waren een logische partner om ons te helpen naar de cloud te gaan, ook omdat zij in staat waren ons op een dusdanige manier naar de cloud te brengen die voor ons nodig was.”

Kennis

“We hebben die samenwerking zo ingericht dat we zelf ook de nodige kennis kunnen opdoen, en als het nodig is kunnen we vervolgens terugvallen op SLTN Inter Access als partner. We willen dat de kennis ook bij ons in-house aanwezig blijft, omdat de systemen zo belangrijk zijn voor ons. Daar helpt SLTN Inter Access bij.”

VeldhovenGroup heeft gekozen voor Microsoft Azure omdat het past bij de flexibele manier waarop de storage in de cloud kan worden georganiseerd. “Naast die flexibiliteit is een groot voordeel dat we de hardware niet meer zelf hoeven te onderhouden. Voor de VM-laag bijvoorbeeld was één volledige fte nodig. We merkten dat het werken met Azure een flinke omslag was voor de manier waarop de ICT-afdeling traditioneel denkt.”

Verkoop business unit

Vorig jaar heeft VeldhovenGroup besloten één van haar merken, Olsen, te verkopen. Olsen, een aantal jaren eerder door Veldhoven zelf gekocht, had een IT-omgeving die ondertussen volledig verweven was met de infrastructuur van VeldhovenGroup. Voor de verkoop van Olsen was echter een losse operationele omgeving nodig. Dat betekent het dupliceren van de relevante gegevens in de database, en ervoor zorgen dat die in de nieuwe omgeving konden draaien terwijl ze hier uit de systemen waren. Dat was een forse klus. Daarvoor hebben we de samen met SLTN twee nieuwe omgevingen gemaakt in Azure.”

“Dat is uiteindelijk in ongeveer zes weken geregeld, dat was relatief snel voor zo’n complex proces. De uitdaging zat vervolgens in de netwerkkoppelingen, daar zijn we ook even mee bezig geweest. We hebben gewerkt met een klein team van eigen beheerders die de basis begrijpen, voor de diepgaande kennis hebben we een beroep kunnen doen op de specifieke kennis van SLTN Inter Access. Zo voldeden we aan de wens dat we intern ook blijven begrijpen wat er gebeurt met onze systemen, zodat we kunnen communiceren met leveranciers en kunnen beoordelen wat er gebeurt in de systemen.”

Innoveren

“We zijn een klein team, en onze verantwoordelijkheden variëren van mobiele telefoons tot de Microsoft Azure omgeving. Het kost dus wel inspanning om bij te blijven met alle ontwikkelingen. Tegelijkertijd wil je niet stil blijven staan, het is in deze branche nodig om te blijven innoveren. Daarom is het belangrijk de kennis over alle relevante ontwikkelingen bij te houden met behulp van een externe partner.”

Uiteindelijk is de infrastructuur van Olsen volledig in de cloud gezet, zodat de nieuwe eigenaar van dit merk het goed kon incorporeren in de eigen omgeving. “Dat is goed gelopen, met Azure hebben we nooit problemen gehad. In die overgang hebben we ook samengewerkt met SLTN Inter Access, waarbij we wel zelf alles gecoördineerd hebben. Ze hebben ons daarin goed begeleid, over die migratie hebben we ons uiteindelijk geen zorgen hoeven maken. De mensen van SLTN Inter Access waren in staat om op het juiste niveau te communiceren. Ik zou zo weer in zo’n project met ze samenwerken.”